Nieuws

Diagnostiek van dyscalculie

maart 2023

Onlangs heeft ons dyscalculie onderzoek een update ondergaan. Met hulp van externe expertise hebben onze medewerkers het testmateriaal onder de loep genomen en de testbatterij aangaande rekenen waar nodig aangepast. Hierdoor is onderzoek naar dyscalculie gerichter uit te voeren en blijven de kosten voor ouders en scholen binnen de perken. Lees meer.
Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

maart 2023

Heeft u al kennis gemaakt met onze nieuwe duizendpoot? Maartje Pel voert naast de reguliere, particuliere R.T. sessies in de praktijk, ook intelligentieonderzoek en dyslexie/dyscalculie onderzoek uit. Het is haar passie om sámen met leerkracht-(en), intern begeleider en ouders de leerachterstanden van leerlingen inzichtelijk en hanteerbaar te maken. Wilt u graag dat Maartje met u meedenkt? Dan kunt u via Karina Thörner, karina@orthopedagogiek-teylingen.nl, een HGD consult of telefonisch adviesgesprek aanvragen. Lees meer.
Kerstvakantie

Kerstvakantie

december 2022

De praktijk is gesloten van 26 december t/m 30 december. In de week van 2 januari zijn wij beperkt geopend. Lees meer.

Specialisme in de basisGGZ?

december 2022

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of wij gespecialiseerd zijn in hoogbegaafdheid, ADHD of in rouw of traumaverwerking. Wij zijn echter een generalistische praktijk voor de basisGGZ; dit betekent dat onze medewerkers breed opgeleid en geschoold zijn. We worden geacht met een brede blik naar kinderen, scholen en gezinnen te kijken zowel bij onze diagnostiek als onze begeleiding/behandeling, juist om te voorkómen dat we met een tunnelvisie (dit is één richting) naar kinderen kijken. Wanneer ouders of scholen op zoek zijn naar specialisme, verwijzen wij hen door de gespecialiseerde (S)GGZ. Lees meer.
Nieuwe aanmeldingen voor

Nieuwe aanmeldingen voor

december 2022

In januari a.s. starten wij weer met een nieuwe reeks Beter bij de les trainingen. Deze training bestaat uit 24 sessies, en wordt uitgevoerd in 3 maanden. Meer informatie vindt u op onze website. Het is voor ouders en scholen mogelijk om nu reeds aan te melden; de intake (voor ouders en kind) vindt dan nog voor de Kerstvakantie of in de eerste weken van januari plaats. Deze training wordt niet vergoed; de kosten zijn voor ouders en/of school. Lees meer.