Nieuws

Zelf Plannen

november 2021

De Training ‘Zelf Plannen!’ is een bewezen effectieve methode om jongeren met AD(H)D planningsvaardigheden aan te leren en hun executief functioneren te verbeteren. Omdat juist bij jongeren motivatie heel belangrijk is voor het aanleren van vaardigheden, wordt gewerkt met motiverende gespreksvoering en een geïllustreerd werkboek. De training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, is overzichtelijk en bevat veel praktische oefeningen. Tijdens de trainingen wordt geen huiswerk gemaakt of bijles gegeven. De orthopedagoog richt zich op de onderliggende vaardigheden om te komen tot zelfstandig plannen en uitvoeren van het huiswerk. In januari 2022 hebben wij weer plaatsen beschikbaar voor deze training. Lees meer.
Snel leren = leuk leren

Snel leren = leuk leren

november 2021

Voor jongeren uit het Voortgezet Onderwijs (12 t/m 16 jaar) bieden wij de training “Snel leren = Leuk leren” aan. Door deze cursus krijgen jongeren meer grip op hun huiswerk doordat ze technieken aangereikt krijgen om sneller en beter te leren. Zo leren ze 2-4 keer sneller lezen, mindmappen, samenvattingen maken, speedlearning, timeboxing, timemanagement en geheugentechnieken. Deze cursus is bijzonder geschikt voor kinderen met dyslexie, ADHD en hoogbegaafdheid. Kosten: € 279,-.

Deze aantrekkelijke methode is bij ons ook beschikbaar voor leerlingen uit groep 8: "OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren". In 3 bijeenkomsten van 3-4 leerlingen, leren kinderen meer en makkelijker te leren in minder tijd. Er is aandacht voor agendagebruik, focuslezen, een uitgaande mindmap maken, sleutelwoorden uit een tekst halen en woordjes leren. Voor € 95,- kunnen ouders en leerkrachten kinderen uit groep 8 aanmelden, inclusief cursusmateriaal. Lees meer.
Zwangerschapsverlof Anne Vrolijk

Zwangerschapsverlof Anne Vrolijk

november 2021

Inmiddels heeft onze collega Anne Vrolijk zicht teruggetrokken voor een welverdiend zwangerschapsverlof. Anne zal eind februari haar werk in de praktijk weer oppakken.  Lees meer.
Begeleiding op school

Begeleiding op school

september 2021

Naast psychologisch onderzoek (diagnostiek), kunt u als intern begeleider of leerkracht / docent ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld een schoolobservatie of een didactisch onderzoek; rekenen, (begrijpend) lezen en spelling met een probleemanalyse en een passend advies.
We gaan graag met u in gesprek over leerlingen met problemen in de Emotieregulatie, moeite met Planning en organisatie, Werkgeheugenproblemen en andere vragen aangaande de Executieve Functies. Wanneer u contact opneemt met ons secretariaat en meldt tegen welke problemen of zorgen u aanloopt, kunnen wij doorgaans op korte termijn tot afspraken komen. Lees meer.
NIO al gepland?

NIO al gepland?

september 2021

U kunt nog aanmelden voor de NIO afname's in het najaar. We willen scholen er op attenderen dat wij zowel individueel als groepsgewijs (op locatie) ervaring hebben in het vlot en efficiënt afnemen van de NIO. Doorgaans komen wij bij (grotere) groepen met meerdere medewerkers om een zorgvuldige afname te garanderen. Voor een offerte op maat kunt u contact opnemen met ons secretariaat: karina@orthopedagogiek-teylingen.nl. Lees meer.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >