Nieuws

Update Corona maatregelen

mei 2020

Na Pinksteren, vanaf 2 juni, is het volgens de richtlijnen van het RIVM weer mogelijk om met een aantal mensen bij elkaar te komen. Wij pakken dan ook onze (externe) afspraken weer op en ouders zijn welkom om onze praktijk te bezoeken, mits men klachtenvrij is! Het is voor onze kleine praktijk nog wel puzzelen met de ruimte; wij kunnen slechts in twee behandelkamers de 1,5 meter afstand bewaren en zullen dus deels nog gebruik blijven maken van contact via beeldbellen.
Wij willen u danken voor uw begrip en geduld in de afgelopen weken en we zijn blij u en uw kind(eren) weer gastvrij te kunnen ontvangen. Lees meer.
Scholen weer open

Scholen weer open

mei 2020

Met het open gaan van de (basis-)scholen starten ook wij onze dienstverlening aan het onderwijs weer op. Gezien het advies van het RIVM en de overheid om het maatschappelijk verkeer zoveel mogelijk te beperken, hebben wij gemeend er goed aan te doen onderzoeksaanvragen vanuit scholen op de volgende wijze uit te voeren:
- Intakegesprekken doen wij bij voorkeur met ouders en leerkracht/Intern Begeleider gezamelijk via beeldbellen.
- Het onderzoek zelf wordt uitgevoerd in onze praktijk in SassemBourg, waarbij wij de 1,5 meter afstand in combinatie met Corona hygiëne maatregelen in acht nemen.
- Het adviesgesprek vindt eveneens plaats via beeldbellen.

Wij hebben extra mensen ingezet om uw aanvraag met spoed te kunnen afhandelen.
Aanmelden kan via de bekende weg; telefonisch of per mail. Lees meer.

Beveiligd beeldbellen

april 2020

Via ons eigen elektronische patiëntendossier kunnen wij na Pasen volledig AVG proof beeldbellen via ZorgAdmin. Deze functionaliteit blijft ook ná de crisis bestaan, wat het voor u en voor ons mogelijk maakt om veilig en gemakkelijk met elkaar op afstand te communiceren, wanneer één van beide ouders bijv. niet fysiek aanwezig kan zijn bij een intake- of adviesgesprek. Lees meer.
Opheffen cliƫntenstop

Opheffen cliƫntenstop

april 2020

In overleg met de gemeente hebben wij besloten onze cliëntenstop voor de vergoede zorg op te heffen om te voorkomen dat problemen in gezinnen te hoog oplopen.
Aangezien ons secretariaat vanwege de Corona-crisis momenteel onbemand is, melden ouders zich bij voorkeur per mail aan: info@orthopedagogiek-teylingen.nl
Tot 28 april zullen intakegesprekken middels beeldbellen plaats vinden en is uitgebreide diagnostiek niet mogelijk.
Wij werken momenteel met verkorte diagnostiek-trajecten waarbij wij op grond van (video)gesprekken en vragenlijsten voor ouders en kinderen/jongeren de best passende vorm van begeleiding / behandeling opstarten. Lees meer.

Opstarten R.T. mogelijk

april 2020

Omdat kinderen nu al enige tijd thuisonderwijs ontvangen, kunnen wij ons voorstellen dat er bij ouders en scholen behoefte is aan de inzet van extra leerhulp.
Het is mogelijk om in deze tijd waarin de scholen gesloten zijn, tóch te starten met R.T. Uw kind/leerling ontvangt dan via beeldbellen individuele begeleiding bij bijv. rekenen, spelling of lezen.
Er zijn ook andere vormen van begeleiding mogelijk, waaronder Snel Leren = Leuk Leren, Taal in Blokjes, Zelf plannen! en Bibbers de Baas (bij faalangst).
Aanmelden kan rechtstreeks via laura@orthopedagogiek-teylingen.nl. Lees meer.
< 1 2 3 4 5 6 7 >