Nieuws

Start Bibbers de Baas training

Start Bibbers de Baas training

oktober 2019

Op woensdag 29 januari 2020 om 13.00 uur starten wij weer met de faalangsttraining Bibbers de Baas. Lees meer.
Start Kom op! training 2020

Start Kom op! training 2020

oktober 2019

In januari 2020 gaan wij weer van start met de sociale vaardigheidstraining Kom op! Lees meer.
Beter bij de les, training in executieve functies

Beter bij de les, training in executieve functies

september 2019

'Beter bij de les' is een neuropsychologische behandeling waarmee kinderen vanaf 8 jaar op de basisschool de executieve functies (de ‘regelfuncties’ van de hersenen) kunnen oefenen. Hierbij is er aandacht voor vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals concentratie, planning, werkgeheugen en doel- en taakgericht gedrag.   
Gedurende de sessies oefenen kinderen met een werkboek, opdrachten en luistermateriaal op speelse wijze in het toepassen van de specifieke vaardigheden. Zij trainen hun werkgeheugen en krijgen meer inzicht in hun leergedrag. De kinderen leren om naar het eigen functioneren te kijken, zodat ze zichzelf zo veel mogelijk zelfstandig kunnen bijsturen.   Lees meer.
Stagiaires orthopedagogiek

Stagiaires orthopedagogiek

september 2019

Graag stellen wij Yalisa Franck en Daphne de Bruijn aan u voor.
Beiden ronden het komende half jaar hun studie orthopedagogiek af met een Masterstage bij ons in de praktijk en hebben reeds ervaring in het onderwijs. Yalisa zal tevens R.T. taken op zich nemen.
Yalisa en Daphne ondersteunen ons op alle mogelijke manieren bij ons werk; verslaglegging, gesprekken, onderzoeken en adviesgesprekken maken deel uit van hun opleiding. Mocht u bezwaar hebben tegen de deelname van een student in opleiding aan onderzoeken of behandelingen dan kunt u dit kenbaar maken bij ons secretariaat. Lees meer.
Snel leren = leuk leren

Snel leren = leuk leren

september 2019

Deze aantrekkelijke methode is bij ons nu ook beschikbaar voor leerlingen uit groep 8: "OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren". In 3 bijeenkomsten van 3-4 leerlingen, leren kinderen meer en makkelijker te leren in minder tijd. Er is aandacht voor agendagebruik, focuslezen, een uitgaande mindmap maken, sleutelwoorden uit een tekst halen en woordjes leren. Voor € 95,- kunnen ouders en leerkrachten kinderen uit groep 8 aanmelden, inclusief cursusmateriaal. Lees meer.
< 1 2 3 >