Tarieven

Vanaf 1 januari 2015 valt de gehele jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten: de Transitie Jeugdzorg. Hiertoe hebben wij een contract afgesloten met Holland Rijnland, waaronder de gemeenten Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude. Dit betekent dat de door ons geboden zorg in principe in aanmerking komt voor vergoeding door de gemeente.
 
Een verwijsbrief van huisarts, jeugdarts of Jeugd­- en Gezinsteam (JGT) is een voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen. 
 
Een op zichzelf staand intelligentieonderzoek, evenals onderzoek en behandeling van leerproblemen, komt niet voor vergoeding in aanmerking.

Om behandeling buiten de vergoede zorg om betaalbaar te houden voor ouders, hanteren wij per 1 augustus 2017 de volgende (aangepaste) tarieven voor zelfbetalers en scholen. U heeft wanneer u als zelfbetaler aanmeldt, géén verwijsbrief nodig en een diagnose is geen voorwaarde voor behandeling.
 
Schoolobservatie € 90,­- 6 kindersessies (incl. evaluatie) € 420,­-
Intakegesprek lang € 90 Training Kom Op! (individueel of groep) € 420,-/€ 140,­-
Intakegesprek kort € 45,- snel leren = leuk leren (incl. cursusboek) € 279,95
Uurtarief diagnostiek € 90,- Uurtarief extra leerhulp (R.T.) € 45,­-
Intelligentieonderzoek
(inclusief adviesgesprek)
€ 450,-    
Dyslexie/dyscalculieonderzoek  € 450,- Oudercoaching (per gesprek van 30 min.) € 45,­-
Inzetten gedragsvragenlijsten € 15,- Training Bibbers de Baas (individueel of groep) € 630,- / € 210,-
Reiskosten per afspraak € 15,- Uurtarief behandeling € 70,-
     RT op locatie prijs in overleg

Voor de extra leerhulp (R.T.) wordt soms een gedeelte vergoed door de zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Algemene en betalingsvoorwaarden
Onze algemene voorwaarden vindt u op onze website onder het kopje downloads.
U dient 24 uur van te voren een afspraak af te zeggen, anders zijn wij genoodzaakt 50% in rekening te brengen.
Indien u niet tevreden bent over het onderzoek of de behandeling dan horen wij dat graag van u. Een officiële klacht kunt u indienen bij het College van Toezicht van de NVO. U kunt de beroepscode nalezen op www.nvo.nl.