Nieuws

10 jaar Orthopedagogiek Teylingen!

10 jaar Orthopedagogiek Teylingen!

juni 2021

Vandaag, 1 juni 2021, is het 10 jaar geleden dat Marjon de eigen praktijk liet inschrijven bij de KvK. Haar grote wens was om een praktijk op te richten waar orthopedagogen, samen met leerkrachten en hulpverleners, zouden sámen werken met ouders, om kinderen op weg te helpen die op de één of andere manier waren vastgelopen. Vanwege dit samenkomen van Jeugdhulpverlening en Passend Onderwijs is de praktijk een goed bezocht adres geworden, waar ouders zich gehoord voelen en kinderen steviger in hun schoenen komen te staan.

10 scholen mochten vandaag om deze reden een feestelijke taart ontvangen voorzien van het nieuwe praktijk logo. Lees meer.
Per direct plaatsen beschikbaar voor R.T.!

Per direct plaatsen beschikbaar voor R.T.!

mei 2021

Wegens uitbreiding én de terugkomst van Laura van Duijn na haar zwangerschapsverlof,
hebben wij nog enkele plekjes beschikbaar voor extra leerhulp. Dit betreft zowel Remedial Teaching (R.T.) voor rekenen, lezen / spelling als begrijpend lezen. Samen met ouders (en school) stelt de behandelaar een Behandelplan op n.a.v. een intakegesprek. Hierbij wordt gewerkt aan concrete, realistische doelen in kleine stapjes. Bovenal wordt echter aandacht besteedt aan het herstellen van het zelfvertrouwen van het kind waardoor leren weer leuk wordt.
Aanmelden kan telefonisch of per mail: info@orthopedagogiek-teylingen.nl Lees meer.
Welkom voor Nienke Koek

Welkom voor Nienke Koek

maart 2021

Per 1 maart jl. hebben wij een psychologe in ons midden!
Nienke Koek is in 2020 afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog en heeft tijdens en na haar afstuderen ervaring opgedaan met zowel diagnostiek als behandeling van leerproblemen. Nienke heeft enige tijd dyslexiebehandelingen verzorgd op scholen in de regio Den Haag. Vanwege haar bredere belangstelling naar zowel leer- als gedragsproblemen heeft zij gesolliciteerd bij onze praktijk. We zijn erg blij met haar inzet en opgeruimde, betrokken karakter waarmee zij zowel ouders als leerkrachten en kinderen aan zich weet te binden. Nienke wordt vooral ingezet op scholen, maar ondersteunt ook haar collega's in de basis GGZ. Haar expertise is de Executieve Functie training Beter bij de Les. Lees meer.

Uitbreiding Remedial Teaching (Extra leerhulp)

maart 2021

Door de komst van Nienke Koek hebben wij per direct weer plaatsen beschikbaar voor Remedial Teaching. Tevens zal Laura van Duijn vanaf 26 april a.s. haar werkzaamheden weer hervatten. Extra leerhulp kan ingezet worden voor (begrijpend) lezen, spelling, rekenen of in bredere zin bij werkgeheugen problemen of een zwakke taak-werkhouding. Doordat de extra leerhulp bij ons wordt gegeven door universitair geschoolde orthopedagogen/psychologen krijgen ouders een eerlijke terugkoppeling over de algehele ontwikkeling van hun kind. De begeleiding is niet alleen didactisch van aard, maar betreft ook de pedagogische kant. Er wordt tijdens de begeleiding veel aandacht gegeven aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een reëel zelfbeeld.
  Lees meer.
Afscheid Daphne de Bruijn

Afscheid Daphne de Bruijn

maart 2021

Na haar stage in 2019-2020 is Daphne bereid gevonden om in onze praktijk te blijven werken. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van haar professionele houding, waarmee zij kinderen raak kon typeren en leerkrachten adequaat kon adviseren. Daphne heeft inmiddels werk gevonden dichter bij huis en werkt met jongeren met meer complexe (hechtings-) problematiek. Lees meer.
< 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... >