Nieuws

Meivakantie

Meivakantie

april 2023

Op dit moment klopt de meivakantie op de deur. We wensen u van harte zonnige, ontspannen vakantiedagen toe. De praktijk is i.v.m. meivakantie van 1 t/m 5 mei beperkt telefonisch bereikbaar. Maandag 8 mei staan wij weer voor u klaar. Lees meer.
Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid

maart 2023

Sinds kort staat de praktijk geregistreerd bij SCALIQ als gekwalificeerd en toegerust om (hoog-) begaafdheid in kaart te brengen. Wij gebruiken hiervoor de Kinder IQ test Plus (KIQT+), een intelligentietest die speciaal is ontwikkeld voor bovengemiddeld intelligente en vermoedelijk (hoog-) begaafde kinderen van 5 tot 11 jaar. Hiermee komen wij tegemoet aan de vraag naar specifiek testmateriaal voor deze doelgroep. Op deze manier kunnen wij leerkrachten onderbouwd adviseren m.b.t. hun voorsprong leerlingen.
  Lees meer.

Samenwerking Sophia Scholen

maart 2023

De samenwerking met (het bestuur van) de Sophia scholen verbreedt en verdiept zich. Er blijkt sprake van een wederkerige relatie; de praktijk hoort van het bestuur waar scholen zoekende in zijn (zoals expertise gericht op meerbegaafdheid en rouw) en het bestuur verneemt waarbij de praktijk intern begeleiders ondersteuning kan bieden (bijv. incidentele of structurele HGD consulten en verdiepend didactisch onderzoek). Intern Begeleiders laten ons weten erg gelukkig te zijn met dit resultaat. Lees meer.

Diagnostiek van dyscalculie

maart 2023

Onlangs heeft ons dyscalculie onderzoek een update ondergaan. Met hulp van externe expertise hebben onze medewerkers het testmateriaal onder de loep genomen en de testbatterij aangaande rekenen waar nodig aangepast. Hierdoor is onderzoek naar dyscalculie gerichter uit te voeren en blijven de kosten voor ouders en scholen binnen de perken. Lees meer.
Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

maart 2023

Heeft u al kennis gemaakt met onze nieuwe duizendpoot? Maartje Pel voert naast de reguliere, particuliere R.T. sessies in de praktijk, ook intelligentieonderzoek en dyslexie/dyscalculie onderzoek uit. Het is haar passie om sámen met leerkracht-(en), intern begeleider en ouders de leerachterstanden van leerlingen inzichtelijk en hanteerbaar te maken. Wilt u graag dat Maartje met u meedenkt? Dan kunt u via Karina Thörner, karina@orthopedagogiek-teylingen.nl, een HGD consult of telefonisch adviesgesprek aanvragen. Lees meer.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >