Nieuws

Kerst 2021

Kerst 2021

december 2021

Opnieuw gaan de scholen eerder dicht en wordt overal haastig een afscheid voorbereid. De kerststukjes gaan eerder dan gepland mee naar huis en de kerstboom al vervroegd opgeruimd. We wensen alle kinderen mét hun ouders en leerkrachten warme en sfeervolle dagen, en de volwassenen om hen heen de veerkracht om Corona ook in het nieuwe jaar het hoofd te bieden. Zodat we later kunnen zeggen: het jaar 2021 (-2022) heeft ons méér gebracht dan Covid! Lees meer.
Suze Jo geboren!

Suze Jo geboren!

december 2021

Inmiddels is onze collega Anne Vrolijk bevallen van een gezonde dochter genaamd Suze Jo. Anne geniet nog even van haar verlof en zal vanaf 14 februari haar werkzaamheden in de praktijk weer oppakken.
Hiermee nemen wij ook afscheid van onze collega Kris Leijser, die het zwangerschapsverlof van Anne heeft waargenomen. We willen hem hartelijk bedanken voor zijn inzet! Lees meer.

Praktijk gesloten i.v.m. kerstvakantie

december 2021

In de kerstvakantie is de praktijk gesloten van 24 december '21 t/m 2 januari '22. Vanaf maandag 3 januari staan wij weer voor u klaar.


  Lees meer.

Aanmeldingen basis ggz

november 2021

Aanmeldingen voor de basis ggz zijn op dit moment niet mogelijk, vanwege de opdracht van de gemeente om ons zorgbudget evenwichtig te spreiden over het kalenderjaar.
Aanmeldingen van scholen, particulieren of gemeente Haarlemmermeer kunnen wel geplaatst worden. Wij hanteren momenteel geen wachtlijst. U kunt na de meivakantie informeren naar de wachttijden. Lees meer.

Zelf Plannen

november 2021

De Training ‘Zelf Plannen!’ is een bewezen effectieve methode om jongeren met AD(H)D planningsvaardigheden aan te leren en hun executief functioneren te verbeteren. Omdat juist bij jongeren motivatie heel belangrijk is voor het aanleren van vaardigheden, wordt gewerkt met motiverende gespreksvoering en een geïllustreerd werkboek. De training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, is overzichtelijk en bevat veel praktische oefeningen. Tijdens de trainingen wordt geen huiswerk gemaakt of bijles gegeven. De orthopedagoog richt zich op de onderliggende vaardigheden om te komen tot zelfstandig plannen en uitvoeren van het huiswerk. In januari 2022 hebben wij weer plaatsen beschikbaar voor deze training. Lees meer.