Nieuws

Beter bij de les, training in executieve functies

Beter bij de les, training in executieve functies

september 2019

'Beter bij de les' is een neuropsychologische behandeling waarmee kinderen vanaf 8 jaar op de basisschool de executieve functies (de ‘regelfuncties’ van de hersenen) kunnen oefenen. Hierbij is er aandacht voor vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals concentratie, planning, werkgeheugen en doel- en taakgericht gedrag.   
Gedurende de sessies oefenen kinderen met een werkboek, opdrachten en luistermateriaal op speelse wijze in het toepassen van de specifieke vaardigheden. Zij trainen hun werkgeheugen en krijgen meer inzicht in hun leergedrag. De kinderen leren om naar het eigen functioneren te kijken, zodat ze zichzelf zo veel mogelijk zelfstandig kunnen bijsturen.   Lees meer.
Stagiaires orthopedagogiek

Stagiaires orthopedagogiek

september 2019

Graag stellen wij Yalisa Franck en Daphne de Bruijn aan u voor.
Beiden ronden het komende half jaar hun studie orthopedagogiek af met een Masterstage bij ons in de praktijk en hebben reeds ervaring in het onderwijs. Yalisa zal tevens R.T. taken op zich nemen.
Yalisa en Daphne ondersteunen ons op alle mogelijke manieren bij ons werk; verslaglegging, gesprekken, onderzoeken en adviesgesprekken maken deel uit van hun opleiding. Mocht u bezwaar hebben tegen de deelname van een student in opleiding aan onderzoeken of behandelingen dan kunt u dit kenbaar maken bij ons secretariaat. Lees meer.

Handleiding ZorgMail

augustus 2019

Om uw privacy te waarborgen gebruiken wij binnen onze praktijk ZorgMail voor het digitaal verzenden van vertrouwelijke informatie. Hier vindt u een korte instructie hoe u deze beveiligde mails kunt openen en beantwoorden. Lees meer.